Premi Difusió

Què és el Premi Difusió?

El Premi Difusió és el reconeixement que EDITORS.CAT fa, en el marc de La Setmana, a una personalitat pública que destaca per contribuir de manera notable a la divulgació, foment, promoció i projecció de l’edició i la literatura en català en el seu espai professional. Va ser instaurat l’any 2021, essent el primer guardonat el periodista Xavier Grasset.

Premi Difusió 2022: Judit Carrera

La directora del CCCB, Judit Carrera, ha estat l’escollida per la Junta de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana (EDITORS.CAT) com a mereixedora de la segona edició del Premi Difusió, per la seva tasca incansable en els darrers anys per a la promoció del llibre en català en l’àmbit de la seva tasca, generant reflexió i debats entorn diversos temes socials d’interès on els llibres i les editorials ens són una part decisiva.

Judit Carrera, Premi Difusió 2022

Nascuda l’any 1974, Carrera té més de vint anys d’experiència en l’àmbit de la cultura i les relacions internacionals. Llicenciada en Ciència Política, la seva trajectòria professional destaca per la seva labor al Centre UNESCO de Catalunya i la seva col·laboració amb entitats com la Fundació Open Society, Fundació Rolex, la British Academy, la London School of Economics, l’ICREA o el PEN Català, que defensa la llibertat d’expressió i els drets lingüístics, promou el patrimoni literari català i fomenta el diàleg intercultural.

Com a cap de Debats i Educació del CCCB ha impulsat cicles de conferències i debats sobre els grans reptes de la societat contemporània, amb la complicitat d’una àmplia xarxa d’intel·lectuals i institucions locals i internacionals. És també la cap de l’Arxiu CCCB, un espai multimèdia que posa a l’abast del públic els continguts creats pel CCCB al llarg dels seus anys d’activitat. Igualment, és la directora del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà, un observatori privilegiat de les ciutats europees en col·laboració amb els principals museus d’arquitectura d’Europa.

La Setmana del Llibre en Català 40a edició.Acte de lliurament del Premi Difusió 2022 a Judit Carrera

Vídeo de valoració de Judit Carrera

Premi Difusió 2021: Xavier Grasset

La primera edició del Premi Difusió recau en el periodista Xavier Graset per liderar un programa d’informació, el Més 324, que al llarg dels més de 1000 dies d’emissió ha tingut sempre present els llibres — i qui els escriu i qui els edita— i els ha atorgat protagonisme destacat en el marc de l’actualitat periodística. D’aquesta manera, el Més 324 ha esdevingut un programa de televisió amb una gran capacitat prescriptora que permet, al llibre en català, arribar a nous públics.

setmana-moll-fusta-bcn

Xavier Graset i Forasté (Vila-seca, 1963). Periodista, llicenciat en CCI per la UAB. Premi Nacional de Comunicació 2015.

Va començar treballant a Ràdio Salou/Ràdio Reus SER l’any 1981,actualment dirigeix i presenta el programa Més324, al Canal 324 i TV3. Va dirigir L’Oracle a Catalunya Ràdio (2006-2015) i va rebre el premi RAC al Millor Programa de Ràdio l’any 2009. Ha rebut, també els premis Proteus d’Ètica 2013 (pel programa “Líquids”), i la “Petxina d’or”, el “Ous d’or”.

Va ser durant set anys corresponsal a Madrid de Catalunya Ràdio emissora on a més també ha col·laborat, dirigit o realitzat diferents programes. A TV3 també ha col·laborat o dirigit diferents programes. És soci- fundador de Canal Reus TV, on hi ha presentat diferents programes, Habitualment col·labora en premsa escrita. Xavier Graset també ha participat en diferents muntatges teatrals i ha publicat diversos llibres.

Vídeo de l’acte de lliurament del Premi Difusió 2021

Categories
La Setmana. Moll de la Fusta, Barcelona. Del 8 al 17 de setembre de 2023
This is default text for notification bar