El Port de Barcelona, patrocinador de La Setmana Familiar

La Setmana fa enguany una forta aposta per potenciar les activitats infantils i familiars. I per fer-ho és important comptar amb el suport i complicitat del Port de Barcelona, que si bé ja fa anys que col·labora amb el festival del llibre en català, enguany fa un pas més per convertir-se en el Patrocinador de La Setmana Familiar.

 

El Port de Barcelona, infraestructura clau al país

El Port de Barcelona és una de les principals eines de desenvolupament econòmic del país. Es tracta d’una infraestructura clau per a Catalunya i el seu hinterland, ja que facilita la internacionalització de les empreses, actua com a enllaç físic entre aquestes i els seus mercats i representa un dels principals factors de competitivitat per a la localització d’empreses. El seu punt fort són les importacions i les exportacions, concentrant el 24% del comerç exterior marítim de l’Estat espanyol i el 74% de Catalunya. La seva àrea d’influència és la península Ibèrica, el sud de França i, dins l’àmbit de la distribució marítima, tota la Mediterrània occidental, en especial Itàlia i el nord d’Àfrica.

La Comunitat Portuària de Barcelona la formem més de 500 empreses i 37.000 treballadors. Els llocs de treball directes, indirectes i induïts generats per l’activitat del Port sumen prop de 250.000, el 7,1% de l’ocupació de Catalunya, i la seva aportació al PIB és del 2%.

Però el Port és també un impulsor de canvis, de transformació econòmica i d’innovació on conflueixen tots els sectors productius del nostre país. I també és cultura i memòria i és ciutat. El port-ciutat, espai singular de 70 hectàrees de superfície oberta als ciutadans i amb una intensa activitat d’oci, esportiva, marítima i comercial.

 

Més informació:

Categories
La Setmana. Moll de la Fusta, Barcelona. Del 8 al 17 de setembre de 2023
This is default text for notification bar