Els patrocinadors de La Setmana

La Setmana del Llibre en català no seria possible sense el suport de les empreses patrocinadores. I és que a banda dels esforços d’EDITORS.CAT, de les entitats que formen part de la Comissió Organitzadora, i del suport de totes les administracions, és imprescindible comptar amb el compromís que aporten diferents empreses privades que aporten suport econòmic i logístic. En aquest sentit, La Setmana vol agrair el compromís que demostren aquestes empreses patrocinadores, moltes de les quals fa anys que ens acompanyen, donant suport al llibre en català i fent possible l’esdeveniment.

A banda del Soci Tecnològic, Parlem, al qual ens referíem en una notícia anterior, les empreses patrocinadores de La Setmana són les següents.

 

DO Catalunya

Catalunya Denominació d’Orígen va ser creada el 2001 amb la finalitat de donar sortida a la producció de les denominacions catalanes petites obrint la possibilitat d’embotellar vi en una denominació amb raïm provinent d’una altra, o de fer cupatges amb raïm de diferents denominacions. A més, dona peu a la vinicultura a fer experimentacions amb un ample ventall de varietats menys restringit que a les altres denominacions.

Actualment, la DO Catalunya aplega la gran majoria de municipis catalans productors del vi. El seu objectiu és millorar paulativament la qualitat dels vins i de les vinyes, fomentant la investigació i l’aplicació de les últimes tecnologies, com a mecanisme necessari per a donar resposta als exigents mercats actuals.

Consolidar, crear i innovar són directrius bàsiques que expliquen la Denominació d’Origen Catalunya: per això, té un ampli ventall de varietats de raïm autoritzades, perquè els viticultors i cellers puguin elaborar els seus vins amb flexibilitat, creativitat i llibertat.

Gràcies a la DO Catalunya, a més, municipis elaboradors de vi que no podien adscriure’s a cap altra denominació d’origen i que elaboraven grans vins, com ara part important de la comarca de l’Anoia o del Baix Llobregat, poden emparar-se i aconseguir el segell de qualitat i confiança que suposa per al consumidor la certificació de la DO Catalunya.

Dels 22 milions d’ampolles comercialitzades l’any 2000 amb el segell de la DO Catalunya, s’ha arribat a les 60,3 milions d’ampolles actuals.

Cada ampolla d’aquesta denominació conté el país en la seva totalitat. I això no és retòrica, sinó la filosofia d’una D.O., que pretén oferir als viticultors un marc més flexible i amb més possibilitats de cupatge en la creació dels seus vins.

 

Fundació d’Antigues Caixes Catalanes BBVA

La Fundació d’Antigues Caixes Catalanes BBVA (FACC) es constitueix l’any 2013 per continuar fent l’Obra Social i Cultural més rellevant que les antigues caixes d’estalvi de Manlleu, Sabadell i Terrassa realitzaven als seus territoris d’origen i a tot Catalunya.

El seu objectiu és la realització d’iniciatives socials i culturals dirigides a promoure el progrés humà, educatiu i cultural de les persones. Actualment, organitza 8 premis culturals (literatura, teatre, dibuix escolar, pintura, cinema de muntanya, música i associacionisme cultural), i 1 premi a la innovació en sostenibilitat mediambiental, per promocionar el talent i la creació de projectes culturals, i fomentar la cultura i el respecte pel medi ambient.

En l’àmbit del llibre és reconegut el Premi BBVA-Sant Joan, un dels més importants del món del llibre en català, i que habitualment es lliura en el marc de La Setmana.

La FACC rep el suport de BBVA en la realització de la seva activitat i compta també amb la implicació d’entitats d’arreu del territori català per fer-ho possible.

 

Romanyà Valls

La impremta Romanyà Valls, forma part d’una llarga tradició d’esforç i èxit que s’inicià el 1956, a Capellades (Barcelona). Des de mitjan anys 60 ha oferit la màxima qualitat en la impressió i l’enquadernació de llibres. Aquesta estratègia els ha impulsat a un procés constant d’innovació i incorporació de tecnologia amb l’objectiu de millorar la qualitat i la competitivitat al servei de la producció editorial.

Els serveis de Romanyà Valls van des de la preimpressió, la impressió de llibres, l’enquadernació i la gestió d’estocs de llibres.

Els principis que orienten l’activitat de l’empresa són: tradició,  innovació, compromís i proximitat.

  • Tradició, una forma de fer llibres basada en l’experiència, la serietat, el rigor i la professionalitat.
  • Innovació, una actitud permanent orientada a la millora constant dels nostres processos productius per donar un servei més ampli i àgil.
  • Compromís, amb un esforç constant per complir amb les dates de lliurament de les comandes.
  • Proximitat, en la relació amb el client: estem al seu costat durant tot el procés, i li oferim respostes ràpides.

 

Fundació Coca-Cola

La Fundació Coca-Cola neix el 1993 amb l’objectiu d’impulsar el talent i apropar la cultura a tota la societat, especialment als més joves, mitjançant iniciatives que abasten des del teatre a l’art, passant per l’escriptura creativa.

Actualment, la Fundació té en marxa tres projectes centrats a donar suport al talent jove i fer accessible la cultura a tothom.

  • El concurs de “Joves talents de relat curt”, que des de fa 60 anys premia el talent dels més joves en l’escriptura
  • La Col·lecció d’Art Contemporani espanyol i portuguès composta per 384 obres de més de 250 artistes i abasta diferents
    disciplines com ara la pintura, la fotografia, l’escultura o el videoart.
  • Els Premis Buero de Teatre Jove, lliurats des del 2003

 

Col·legi Oficial d’Òptics i Optometristes de Catalunya

El Col·legi Oficial d’Òptics i Optometristes de Catalunya és la corporació que aglutina els òptics i les òptiques optometristes de Catalunya. La seva funció és vetllar perquè l’actuació de les persones col·legiades respongui als interessos i a les necessitats de la societat, en relació amb l’exercici professional, i, especialment, garantir el compliment de la bona pràctica i de les obligacions deontològiques de la professió i la protecció dels interessos de les persones usuàries i consumidores dels serveis professionals, vetllant per la salut visual dels ciutadans. També té com a finalitat l’ordenació, la representació i la defensa de la professió i dels interessos professionals de les persones col·legiades.

El Col·legi actua en diversos àmbits, un d’ells la formació, amb l’organització de cursos presencials i telemàtics, o l’orientació i assessorament al col·legiat. En aquest sentit, destaca l’edició de revistes com Optometristes.cat, Ciències de la Visió, i Quaderns Científics.  L’any 2020 el Col·legi va editar els llibres El Gremi d’Ullaires a Barcelona (1596-2020), que recull la història dels òptics i optometristes de casa nostra des de finals del segle XVI fins a l’actualitat, o Els òptics de la Barcelona del segle XIX.

Com a difusor de salut visual, posa en marxa diferents iniciatives. Entre aquestes, destaquen campanyes com Més esport, menys miopia, Visió i pantalles o Visió infantil.

 

Textura

L’empresa Textura Interiors és una de les empreses líders al sector de la decoració de la llar (Textil Llar) des de 1979, quan es va fundar, i des de llavors vesteix tots els espais d’una llar: habitació, saló, bany, menjador i exterior.

Sempre marcant les tendències de la moda quant a tonalitats i textures, Textura ofereix un ampli assortiment de peces, amb una excel·lent relació qualitat-preu, creades pel seu equip propi de dissenyadors: peces “Design in Barcelona”.

Textura disposa d´una xarxa de botigues exclusivistes, únic canal de distribució dels seus productes. Com a experts en el sector, Textura coneix i mima el producte des del seu disseny fins a la seva col·locació a la botiga i assessora els clients en aquells productes que més s’ajusten als seus gustos i necessitats.

En els darrers anys, Textura ha desenvolupat i implementat la línia de botigues destinada als més petits de la casa: Textura Baby&Kids. Rocs, mantetes, llençols, protectors de bressol, bosses de canastreta, pitets, nordisacs, cobrellits… un ampli assortiment per vestir les habitacions dels nens des del seu naixement fins a l’adolescència. L’ampli assortiment infantil es troba a les botigues Textura i a les botigues especialitzades Textura Baby&Kids.

 

Transloan

L’empresa de logística Transloan ofereix, des de fa més de 25 anys, un servei de distribució especialitzat en transport per carretera de càrrega fraccionada (paqueteria i pals), abastant la gestió, tant del paquet petit com de grans càrregues en qualsevol punt de la geografia nacional.

Nascuda al Poble Nou de Barcelona, actualment té la seu logística una nau de més de 4.000 m2 situada al Polígon Industrial Can Canals de Sant Quize del Vallès. També té una seu a la comunitat de Madrid.

La missió de Transloan és gestionar la logística, millorant la cadena de subministraments del sector, realitzant un servei ràpid i eficaç per a tots els stakeholder: majoristes, distribuïdors, xarxes comercials, punts de venda o consum, grans magatzems, clients particulars, etc.

La visió per als propers anys és reconvertir l’actual empresa en un referent com a canal operatiu, magatzem regulador del sector i principal canal de serveis logístics.

 

A totes elles, Moltes Gràcies!

 

 

Categories
La Setmana. Moll de la Fusta, Barcelona. Del 8 al 17 de setembre de 2023
This is default text for notification bar