
A càrrec de Joan de Déu Domènech
Punt de trobada: Plaça Emili Vilanova – Link a Google Maps
Finalitza a: Recinte de La Setmana del Llibre en català
Llibre: Un plat d’escudella. La Barcelona menestral a taula amb Emili Vilanova. L’Avenç
Autor: Joan de Déu Domènech
Amb Emili Vilanova entrarem a cafès i fondes, mercats i botigues de queviures, a la cuina i menjador de cases particulars, veurem les maneres de taula i l’ús que els comensals fan del tovalló. També veurem la Barcelona del seu temps, perquè una cuina explica una ciutat i la seva gent. Menestrals i rendistes; pobres que passen gana i rics que fan un ressopó a les quatre de la matinada. A la taula d’Emili Vilanova hi ha sopes de farigola i bacallà amb patates; i també mandonguilles farcides de moixernons, per- dius rostides i tortells. Es pot dir que parla de tots els estaments i la seva relació amb la cuina.
Una ruta per alguns carrers a banda i banda de la Vila Laietana (plaça Àngel, Plaça Nova, carrer Argenteria, Santa Maria del Mar…) fins al carrer Ample i acaba al Moll de la Fusta.
> Trobareu el llibre al mòdul núm. 77-78 de La Setmana del Llibre en Català

Feu clic al botó per fer la reserva
– Preu itinerari 9€
– Preu itinerari socis d’Òmnium Cultural 6€
– Preu itinerari titulars del Carnet Jove 6€
– Preu (2×1) de La Vanguardia 9€
Més informació: itineraris@lasetmana.cat o tel. 608 917 032 (de 10h a 14h)