Joan Carlés Girbés acaba el seu mandat com a president de La Setmana

La 40a edició ha estat la darrera de Joan Carles Girbés com a president de La Setmana, en haver complert els seus tres anys de mandat. La Junta Directiva de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, EDITORS.CAT, haurà de decidir properament el futur de la presidència de La Setmana. Fins aleshores i provisionalment, assumirà el paper de president de l’esdeveniment el propi president d’EDITORS.CAT, Joan Abellà.

Girbés (Carcaixent, 1974) va assumir la Presidència de La Setmana el setembre de 2019, rellevant l’editor de Comanegra Joan Sala en acabar el seu mandat, i amb Montse Ayats com a presidenta d’Editors.cat. No ha estat un mandat fàcil per a Girbés ja que la primera Setmana que va haver de presidir, la 38a edició, va ser la de la pandèmia de l’any 2020, que finalment es va poder celebrar tot i que en format reduït de cinc dies, amb mesures de seguretat, restriccions d’aforament i amb un canvi d’ubicació, passant de l’Avinguda de la Catedral al Moll de la Fusta de Barcelona.

Durant aquests anys, però, i malgrat les dificultats derivades de la pandèmia, La Setmana no només no va deixar de celebrar-se mai sinó que ha seguit creixent, s’ha professionalitzat (enguany ha estrenat la figura d’una directora del festival, la Cristina Domènech), i ha consolidat el Moll de la Fusta com a nou espai, ja que el que va néixer com a solució d’urgència per a permetre les mesures de seguretat que va imposar la pandèmia, ha acabat resultant ser una solució del gust de tots els editors que ha permès augmentar el nombre d’expositors, d’activitats i de visitants.

Per això, en Joan Carles Girbés fa una lectura totalment positiva d’aquests tres anys. “Acaben aquests tres anys de presidència de La Setmana on ens va tocar lluitar contra la pandèmia, però també ens ha portat coses molt bones tot aquest període de l’any 2020 fins avui. Hem trobat aquest magnífic espai al Moll de la Fusta, hem reconvertit l’esdeveniment en un gran festival del llibre en català i crec que d’alguna manera em fa l’efecte que en aquesta edició tan festiva hem fet un ‘clic’ i per mi ha estat un honor i un privilegi ser útil al sector del llibre en temps certamen complicats i us donem les gràcies a tothom qui ha ajudat perquè de fet La Setmana la fem entre tots i totes, lectors i la gent del sector…i crec que quan ens unim som capaços de fer coses molt grans perquè La Setmana és molt gran. Llarga vida i des de l’any que ve estaré al darrere de la caseta d’Ara Llibres que és on em correspon i també fent força perquè el llibre en català arribi el més lluny possible”.

Joan Carles Girbés es va llicenciar en Periodisme i màster en Gestió Cultural per la UB. Treballa des de fa 25 anys en el sector editorial. Ha estat director de publicacions de Bromera, fundador de Sembra Llibres i, des de 2016, director editorial dels segells de Som*: Amsterdam, Ara Llibres i Bernat Metge.

 

 

Categories
La Setmana. Moll de la Fusta, Barcelona. Del 8 al 17 de setembre de 2023
This is default text for notification bar