Joan-Pere Viladecans, artista col·laborador de La Setmana

L’any passat, amb motiu de la celebració del 20è aniversari del Premi Trajectòria, es va voler iniciar la col•laboració entre un artista i La Setmana. En l’edició del 2016 va ser Jaume Plensa, reconegut artista i escultor català, qui va cedir un dibuix digital. Enguany ha estat el pintor Joan-Pere Viladecans qui ha cedit la seva obra al guanyador del 21è Premi Trajectòria, Jaume Cabré. D’aquesta obra només n’hi ha tres originals: el que es lliurarà al Jaume Cabré, un que quedarà exposat a l’AELLC i un tercer en poder de Joan-Pere Viladecans.

Tots aquells que vulguin tenir una reproducció d’aquesta obra la podran trobar a La Setmana, ja sigui als tradicionals Punts de Llibre que s’editen cada any, com a la bossa de La Setmana.

 

Joan-Pere Viladecans, pintor i gravador de formació autodidàctica. Des del 1967 en què inicia la seva trajectòria, ha fet un llarg periple d’exposicions, tant a escala nacional com internacional, i ha participat en un gran nombre de mostres col•lectives per diferents països europeus.

Exposa per primera vegada l’any 1969, amb una obra molt barroca, en la qual hi ha una gran fascinació per l’objecte quotidià que arriba a ser incorporat a les seves obres.

El tractament de la matèria a força de gruixos de pasta de paper sobre cel•lulosa impregnada de pigment i la preocupació per la textura i pel teixit orogràfic segueixen sent objectius principals de la seva recerca.

L’any 2007 va fer donació de 6 de les seves obres de la sèrie ‘Patrimoni i memòria’ al Parlament de Catalunya, obres actualment exposades a la Sala Viladecans del Parlament.

 

Categories
La Setmana. Moll de la Fusta, Barcelona. Del 8 al 17 de setembre de 2023
This is default text for notification bar