Les tardes temàtiques abordaran el món rural, la llengua, la ciència, la cuina, els clàssics, el teatre i la natura

Amb la voluntat d’aprofundir en temes destacats, els escenaris seran l’espai per reflexionar i parlar de temes determinats, que seran el fil conductor de diversos actes. Són els següents.

  • Tarda món rural: s’ abordarà el futur del món rural, de l’èxode urbà, de la repoblació, amb taules rodones i presentacions, on hi destaca la participació de la directora i guionista Carla Simon i del guionista Arnau Vilaró, autors del llibre ‘Alcarràs’ (La Magrana).
  • Tarda de la llengua: un debat ineludible on s’aborda l’estat actual de la llengua catalana amb novetats editorials sobre aquesta temàtica de segells com Eumo, Fonoll, Ara Llibres, Tibidabo o Més Llibres.
  • Tarda de ciència: comptarem amb una xerrada divulgativa sobre l’univers amb el científic Joan Anton Català (‘Una breu i atzarosa història de la vida’, Angle Ed.) i una demostració d’experiments científics de la ma de Pere Renom (‘Ciència sota el focus’, Cossetània Ed.), a més de diverses presentacions i taules rodones.
  • Tarda de cuina: es podrà assistir a una xerrada amb experiments amb Claudi Mans (‘La química a la cuina’, Tibidabo Ed.); i presentacions de la nutricionista Gina Estapé (‘Cuinar amb flors’, Cossetània Ed.); o una conversa entre Maria Nicolau, autora de ‘Cuina o barbàrie’ (Ara Llibres) i Pilar Codony (L’Altra).
  • Tarda de clàssics: es presentaran novetats de Bernat Metge amb la participació del Col·lectiu Mentrimentres; la poesia de Pere Suau (‘Himnes Òrfics’, Ed. Cal·lígraf ); el debat sobre ‘Qui escriu la Història?’ a partir del la ‘Història de la guerra del Peloponès’ de Tucídides (Bernat Metge) i que conclourà amb la lectura de fragments de clàssics de la col·lecció de La Magrana.
  • Tarda de teatre: comptarem amb les novetats de Comanegra, els Dramaticles de l’Institut del Teatre i Comanegra, les propostes de Prometeu Ed. entre d’altres.
  • Matí de natura, amb les presentacions de diverses guies de natura, de plantes i animals (Brau Edicions, Efadós, Cossetània) i obres de reflexió (Símbol, Art de la Memòria). 

 

La Setmana del Llibre en Català tindrà lloc al Moll de la Fusta de Barcelona del 9 al 18 de setembre de 2022.

 

Categories
La Setmana. Moll de la Fusta, Barcelona. Del 8 al 17 de setembre de 2023
This is default text for notification bar