Manifest: “La Setmana del Llibre en Català Per la llibertat d’impressió”

Llibertat d'expressióCom cada any des de 2015, La Setmana del Llibre en Català mostra el seu compromís social. Aquest any s’ha volgut posar de relleu la importància i la defensa de la llibertat d’expressió i la llibertat d’impressió, amb la lectura d’un manifest i l’organització de diferents activitats, de la mà de Fundipau, la Fundació per la Pau.

Des del 1983, FundiPau (Fundació per la Pau) treballa perquè cada vegada hi hagi més persones que es comprometin a construir un món sense violència i en pau. 

Treballen per un món en pau. Promouen la Cultura de Pau i la Noviolència. Pretenen substituir una cultura que legitima, quan no magnifica, l’ús de la violència, per una altra, en què el respecte per la dignitat igual de totes les persones, ens la faci cada cop més intolerable. Treballen per la desaparició progressiva de la violència estructural. 

Impulsen la creació i reforma d’estructures de prevenció, intervenció i transformació de conflictes, tant interiors com internacionals. La guerra i la violència poden i han de ser substituïdes per formes racionals i constructives d’afrontar les disputes. 

L’acte a favor de la cultura de la pau va tenir lloc el diumenge 10 de setembre a les 11.00 h. 

 

Manifest

La Setmana considera que la llibertat d’expressió inclou, per ser efectiva, la llibertat de publicació per qualsevol mitjà, com ara la difusió digital i la impressió en paper.

La restricció de la llibertat d’impressió és pròpia de règims dictatorials.

Les recents violacions de la llibertat d’impressió constitueixen una inacceptable conculcació dels drets fonamentals.

Expressem la nostra solidaritat amb els impressors i amb els mitjans de comunicació que estan sent objecte d’una ignominiosa persecució.

La repressió de la llibertat d’impressió és violència d’Estat. Per això, exigim a tots els poders públics el respecte més escrupolós a la llibertat d’impressió i publicació.

 

Barcelona, 10 de setembre de 2017.

Categories
La Setmana. Moll de la Fusta, Barcelona. Del 8 al 17 de setembre de 2023
This is default text for notification bar