Òmnium participarà en la dinamització i difusió de La Setmana

  • El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, i el president d’Editors.cat, Joan Abellà, signen un acord de col·laboració entre les dues entitats

  • Òmnium organitza un matí molt especial, amb converses amb autors, recitals i accions artístiques que contribuiran a fer promoció de La Setmana

  • El discurs inaugural de La Setmana anirà a càrrec de la guanyadora del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, Antònia Vicens

 

Òmnium Cultural i l’Associació d’Editors en Llengua Catalana (Editors.cat) han signat avui un acord inèdit de col·laboració que té com a objectiu la promoció i dinamització de La Setmana del Llibre en Català, que enguany tindrà lloc entre el 9 i el 18 de setembre al Moll de la Fusta de Barcelona, i que en aquesta edició celebrarà el seu 40è aniversari.

El conveni, el primer d’aquestes característiques subscrit entre ambdues parts, l’han formalitzat Xavier Antich, president d’Òmnium Cultural, i Joan Abellà, president de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, l’entitat organitzadora de La Setmana del Llibre en Català des de fa quatre dècades.

El propòsit de l’acord és comptar amb la capacitat mobilitzadora i de promoció de la llengua i la cultura catalana d’Òmnium Cultural a fi d’augmentar la difusió i l’assistència de públic a La Setmana en aquesta edició tan especial d’enguany.

Amb aquest conveni també es pretén impulsar les vendes de llibres en català durant La Setmana, així com potenciar l’assistència de visitants procedents de diferents punts del territori. Òmnium Cultural realitzarà una tasca de promoció de l’esdeveniment cultural a través de les diferents seus de què disposa l’entitat en tot el país.

 

El Matí d’Òmnium a La Setmana

L’entitat defensora de la cultura i la llengua catalana ha organitzat una programació especial d’activitats que tindran lloc el dia 15 al matí i que inclouran diverses actuacions artístiques així un sorteig d’un viatge a l’Alguer per a dues persones. Entre la programació destaquen la presència d’autors tan rellevants com Empar Moliner, Agnès Marquès i Rafel Nadal, així com l’artista plàstic Joan Fontcuberta que presentarà el seu nou llibre. La poesia també hi serà present amb el recital de poesia de Josep Pedrals, que commemora el seus 25 anys fent recitals, així com l’art, amb un mural que es farà en col·laboració amb Versembrant, un projecte que pretén fomentar la consciència crítica del jovent mitjançant l’art urbà i el hip hop.

Per altra banda, en virtut del conveni, el discurs inaugural de La Setmana en la seva 40a edició anirà a càrrec de la guanyadora del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2022, que enguany recaurà en la figura de l’escriptora mallorquina Antònia Vicens.

 

Òmnium donarà suport als itineraris literaris

Com cada any, els editors.cat han organitzat una programació especial de rutes literàries per tot el territori, una de les activitats que més èxit i expectatives genera entre el públic visitant de La Setmana.

Enguany, Òmnium participarà activament en la promoció de les rutes i promourà la participació de les seves seus en el desenvolupament de l’activitat, facilitant l’acollida dels autors i de les persones participants en les dates i hores previstes per l’organització.

En concret, l’entitat col·laborarà en les rutes organitzades a Vilanova i la Geltrú, La Pobla de Massaluca, Mollet del Vallès, Cervera, Pantà de Susqueda, Tortosa, Girona, Sant Adrià del Besòs, Begur, Agramunt, Arnes, Sadernes i Sant Joan de les Abadesses.

 

Impuls a la visibilització d’Òmnium durant La Setmana

L’Associació d’Editors en Llengua Catalana, per part seva, oferirà un descompte del 5% en la compra de llibres i d’entrades pels itineraris als socis d’Òmnium Cultural durant els dies de La Setmana.

Categories
La Setmana. Moll de la Fusta, Barcelona. Del 8 al 17 de setembre de 2023
This is default text for notification bar