Per tercer any consecutiu La Setmana ha convocat el Concurs d’Aparadors de Llibreries.

El concurs té com a finalitat fer ben visibles els llibres en català als aparadors de les llibreries de tot el País. I els aparadors s’han de decorar amb els materials facilitats per La Setmana.

En aquesta edició han participat 50 llibreries, tot i que finalment només 33 van presentar les fotografies a concurs. Podeu veure les fotografies aquí.

El Jurat del Premi al Millor Aparador de Llibreria, integrat per Ester Basagaña, aparadorista; Carol Huesa, fotògrafa i editora; Xavi Simó, dissenyador; Oriol Canosa, llibreter, escriptor i dissenyador; Manuel Medir, fotògraf de La Setmana, i Joan Sala, president de La Setmana del Llibre en Català,  es va reunir a Barcelona el dia 7 de setembre i després d’analitzar i valorar trenta-tres propostes presentades per llibreries d’arreu del país, i, d’acord amb les bases del concurs, que establien que l’aparador havia de ser de llibres en català, que havien de tenir visibilitat els materials facilitats per La Setmana i que es valoraria tant l’originalitat de l’aparador com la fotografia, va decidir atorgar el Premi (un cap de setmana a Viena per a dues persones), per unanimitat, a la Llibreria Abacus de Terrassa perquè:

• Es tracta de la imatge que millor representa l’esperit de la iniciativa i transmet la cura amb la qual han treballat en la creació de l’aparador.

Així mateix, el Jurat va decidir atorgar un accèssit a la Llibreria El Genet Blau de Lleida per la seva l’originalitat, la creativitat i el dinamisme i la capacitat de crear expectativa i comunicar.

Finalment, el Jurat va voler deixar constància del bon nivell de les propostes presentades en aquesta edició, amb uns aparadors i unes imatges que demostren la qualitat del treball que hi ha al darrere.

Categories
La Setmana. Moll de la Fusta, Barcelona. Del 8 al 17 de setembre de 2023
This is default text for notification bar