Relleu a la presidència de La Setmana

Avui, 15 de setembre, Joan Sala s’ha acomiadat com a president de La Setmana i Montse Ayats, presidenta d’Editors.cat ha presentat a Joan Carles Girbés, que serà qui assumeixi la presidència de la 38a edició de La Setmana per encàrrec de d’Editors.cat i la Comissió Organitzadora.

Joan Sala deixa la presidència de La Setmana després de 4 intensos anys de treball, en els que, conjuntament amb la Junta Directiva d’Editors.cat i la Comissió Organitzadora de La Setmana, ha posicionat definitivament a La Setmana, com el principal esdeveniment cultural del País. I això és així pel nombre d’entitats públiques, empreses privades i associacions i gremis que hi participen, pels més de 350 autors i autores que presenten o signen els seus llibres i a més participen molt activament a La Setmana; per l’elevat nombre de públic (més de 500.000 persones l’any 2018, segons dades de l’Ajuntament de Barcelona), pel nombre d’activitats (270 en aquesta edició) i pel volum de facturació.

Joan Sala ha declarat avui: “Hem de dir que aquesta 37a edició de La Setmana tanca amb una gran satisfacció per part de tots els implicats i que, malgrat la pluja d’aquests dies i el tancament de les parades la tarda del dia 11 de setembre, els resultats que encara no coneixem de manera definitiva, tant d’assistència de públic com de vendes, seran superiors als de l’edició del 2018. Cosa que confirma que el model de La Setmana és òptim i està plenament consolidat.

Aprofito per agrair, una vegada més, a tots els que han col·laborat en fer gran aquest esdeveniment.

Transmeto el relleu amb la consciència d’haver treballat a fons en el projecte dissenyat per Editors.cat, tenir la fira que es mereix el nostre País, i celebro l’èxit assolit.”

Per la seva banda, Joan Carles Girbés, en assumir la presidència ha declarat: “En primer lloc vull agrair la confiança que Editors.cat i la Comissió Organitzadora de La Setmana  han depositat en mi per tirar endavant aquesta etapa. 

El relleu a la presidència arriba en un moment dolç, en què La Setmana s’ha erigit com un esdeveniment cultural imprescindible al nostre país. Durant els pròxims anys treballarem amb il·lusió per consolidar la feina feta, i explorarem totes les possibilitats de creixement que ens permeten augmentar encara més l’abast, l’ambició i la repercussió d’aquest gran aparador de la producció editorial en català. Tenim molts reptes al davant, però comptem amb la complicitat de tothom per seguir avançant!”

Joan Carles Girbés (Carcaixent, 1974) és llicenciat en Periodisme i màster en Gestió Cultural per la UB. Treballa des de fa 25 anys en el sector editorial. Ha estat director de publicacions de Bromera, fundador de Sembra Llibres i, des de 2016, director editorial dels segells de Som*: Amsterdam, Ara Llibres i Bernat Metge “

La 37a edició de La Setmana ha tancat aquest migdia, i novament es pot repetir que ha estat l’edició amb més participació d’expositors un total de 219 (188 segells editorials, 16 llibreries, 1 distribuïdora i 13 institucions), el que representa un 7,5% més que l’edició de l’any passat; ha estat l’edició que ha aixoplugat més concentració i quantitat de títols diferents editats en català, havent assolit, el seu principal objectiu, donar visibilitat als llibres, revistes i publicacions periòdiques en català; teixir complicitats amb el públic, col·laborar estretament amb les biblioteques públiques, les entitats culturals, les empreses privades i les institucions públiques per avançar en el foment de la lectura en català i, molt important, en la creació de nous lectors,   convertint-se, definitivament, en la gran manifestació, el més gran aparador, de la potència de l’empresa editorial en català.

En aquesta 37a edició, com ja es va fer en les dues edicions anteriors, i gràcies a la col·laboració amb l’Institut Ramon Llull, 18 editors i agents literaris de 16 països diferents, han pogut veure i viure, l’esplendor i maduresa de la nostra indústria i han mantingut 460 reunions amb editors catalans.

Enguany, s’han organitzat 270 actes, dels quals 60 s’adreçaven als més menuts, s’han presentat més de 260 novetats editorials, més de 350 autors que escriuen i publiquen en català, han passat per La Setmana i han estat en contacte amb els seus lectors; el convidat especial de La Setmana ha estat David Lagercrantz; 104 biblioteques públiques i 10 biblioteques escolars, d’arreu de Catalunya, han pogut ampliar el seu fons gràcies a patrocinadors institucionals i privats; les escoles han tornat a visitar La Setmana; s’ha atorgat el 23è Premi Trajectòria a Oriol Serrano i Margrit Lömker, de la distribuïdora Les Punxes“pels seus més de 50 anys de tasca enfront de la distribuïdora Les Punxes, modèlica per la seva innovació i compromís empresarial i personal amb el món del llibre, d’on són baula essencial.”. També s’ha atorgat, per primer cop, el Premi Especial La Setmana, que ha premiat a la revista Cavall Fort per la seva tasca ininterrompuda al llarg de 58 anys de treball a favor del foment de la lectura, de la defensa del català i la consciència de país. Enguany La Setmana Compromesa s’ha dedicat a la denúncia de la violència de gènere.

Categories
La Setmana. Moll de la Fusta, Barcelona. Del 8 al 17 de setembre de 2023
This is default text for notification bar