La Setmana del Llibre en Català celebra amb força el seu 40è aniversari!

cartell-setmana-22

Del 9 al 18 de setembre de 2022!

  • L’esdeveniment commemorarà quatre dècades de vida amb una edició amb més espai recreatiu, més metres quadrats, més activitats i més participants que mai del 9 al 18 de setembre de 2022.

  • El Moll de la Fusta acollirà per tercer any consecutiu La Setmana que creix en espai (84 mòduls) i que comptarà amb una gran representació del sector editorial català: més de 200 segells editorials, 230 capçaleres de revistes i 18 llibreries.

  • El cartell d’enguany, obra de la il·lustradora Luci Gutiérrez, reflecteix la riquesa del llibre i de la lectura, en un to alegre i festiu, fent referència als 40 anys de La Setmana.

escenari-setmana-21

La Setmana del Llibre en Català 2021

Del 9 al 18 de setembre de 2022, el Moll de la Fusta acollirà per tercer any consecutiu La Setmana del Llibre en Català, que enguany celebra la seva 40a edició.

En ocasió de l’aniversari, La Setmana serà especialment festiva i optimista, amb l’objectiu de celebrar aquestes quatre dècades de trajectòria, però alhora reivindicativa, mostrant el sector (i el públic) del llibre i les revistes en català en la seva màxima potència.

Joan Carles Girbés, director editorial d’Ara Llibres i president de La Setmana, ha destacat que, després de les diverses consultes amb els expositors, gremis i institucions implicades, “La Setmana s’estableix ja de manera definitiva al Moll de la Fusta amb una ferma voluntat de créixer en presència i activitat. De fet, en aquesta edició ampliem l’espai d’exposició de 69 mòduls a 84 per mostrar, amb mòduls més grans que els últims anys, tota la riquesa del sector del llibre en català: més de 200 segells editorials i 230 capçaleres de revistes. L’ampliació de 3 a 4 escenaris contribuirà, també, a impulsar la programació d’activitats per refermar el paper d’esdeveniment de referència anual per autors, editors, lectors i amants del llibre en català”.

L’espai també creix per millorar l’experiència dels i les visitants amb 7.215m2 plens de sorpreses: quatre escenaris, un espai familiar, zones de lectura, un espai d’exposicions i, fins i tot, una petita àrea gastronòmica.

A banda de mostrar la selecció més àmplia de fons editorial en llengua catalana, un dels punts forts de La Setmana és la presentació de les novetats de tardor de les diferents editorials. Aquestes presentacions conviuran amb altres activitats com converses amb autors nacionals i internacionals, signatures, taules rodones, recitals de poesia i concerts, conformant un gran festival al voltant del món del llibre en català.

El comitè organitzador de La Setmana del Llibre en Català està encapçalat per EDITORS.CAT i hi participen el Gremi d’Editors de Catalunya, l’APPEC, el Gremi de Llibreters de Catalunya, el Gremi de Distribuïdors de Publicacions de Catalunya, Biblioteques de Barcelona i l’Institut Ramon Llull. Així mateix, compta amb el suport i col·laboració de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona i del Ministerio de Cultura.

Cartell La Setmana 2022:

cartell-setmana-llibre

La riquesa de la lectura a la nova imatge del festival

El cartell d’aquesta 40a edició, obra de la il·lustradora barcelonina Luci Gutiérrez, reflecteix en un to festiu la riquesa de la lectura i el llibre, la varietat de gèneres literaris que ofereix el sector del llibre en català i hi destaca els 40 anys de trajectòria de La Setmana.

L’artista, que el 2007 va residir una temporada a Nova York, treballa regularment des de llavors per a la premsa nord-americana, a publicacions com The New Yorker, The Wall Street Journal i Time.

Alguns dels seus treballs han estat reconeguts per importants certamens internacionals d’il·lustració com ara els de Society of Illustrators o Communications Arts. El 2017, la seva portada per The New Yorker, Shelf Life, va rebre el premi Silver Medal per la Society of Illustrators i, en l’àmbit espanyol, també va rebre el Premio Gràffica per la seva feina.

Ha publicat dos llibres: English is not easy (Blackie Books, 2013) i Manual de autodefensa (Blackie Books, 2019).

Més informació:

Categories
La Setmana. Moll de la Fusta, Barcelona. Del 8 al 17 de setembre de 2023
This is default text for notification bar