33ª Setmana del Llibre en Català

Del 2 a l’11 de setembre se celebra a Barcelona, a l’avinguda de la Catedral la 34a edició de La Setmana, amb canvis importants que han de permetre fer-la créixer i alhora seguir apostant fermament per la lectura en català.

Un dels canvis principals és estètic, però no només. Canviar les casetes de La Setmana permet créixer en nombre d’expositors i rendibilitzar al màxim l’espai disponible, però el més important és que permet que el passeig per La Setmana sigui més còmode i relaxat. El nou disseny, també, està preparat per a les possibles inclemències del temps: escenaris coberts amb teulades i tendals al llarg de tot el recorregut que han de permetre gaudir de totes les activitats i passejar tranquil·lament faci sol o plogui. En platejar-se el canvi estètic s’ha tingut en compte que La Setmana s’integri estèticament en la zona i s’ha plantejat un disseny que dóna continuïtat al Mercat de Santa Caterina.

El nou canvi de model de La Setmana ha permès créixer en nombre de mòduls i per tant d’expositors. S’instal·len 63 mòduls, 9 més que l’any anterior. La presència d’expositors creix un 28%, amb 133 segells editorials, 15 llibreries i 2 institucions. Un total de 150 expositors, i més de 250 activitats entorn del llibre.

S’assoleix per primer cop una facturació total de 300.000 €, el que representa un nou rècord per a La Setmana. En aquesta edició es venen 20.500 exemplars de revistes i llibres.

Joan Sala Torrent (Olot, 1959), Director de Comanegra, assumeix al gener d’aquest any la presidència de La Setmana.

L’octubre del 2014, l’AELLC obre un concurs públic per adjudicar la producció de La Setmana i l’empresa seleccionada és Focus Events. Així la producció de la 34a edició de La Setmana i la de les 4 pròximes edicions serà gestionada Focus Events; empresa amb més de 25 anys d’experiència organitzant esdeveniments singulars i què pertany al Grup Focus, líder en el sector de les arts escèniques en l’àmbit nacional i principal operador en el terreny de la creació i la producció d’esdeveniments.

El 19è Premi Trajectòria s’atorga a Lluís Bonada i Rosa M. Piñol.

Clica per veure les fotos de La Setmana 2015

Categories
La Setmana. Moll de la Fusta, Barcelona. Del 8 al 17 de setembre de 2023
This is default text for notification bar