38ª Setmana del Llibre en Català

La 38a edició de la Setmana del Llibre en Català, se celebra del 9 al 13 de setembre de 2020 (només cinc dies) i per primer cop al Moll de la Fusta de Barcelona, per poder implementar les mesures de seguretat imposades per la pandèmia del Covid-19. Al Moll de la Fusta s’adequa un recinte perimetrat de 4.500 m2, amb control d’accesos i un aforament limitat (935 persones) per garantir la seguretat dels visitants que, per primer cop, han de dur mascareta.

Malgrat les circumstàncies, La Setmana rep més 25.000 visitants disposats a gaudir del llibre, les revistes i la cultura en català, en un ambient festiu marcat per les noves mesures de seguretat, l’ús de la mascareta i la higiene permanent dels espais i tot el recinte. El control d’aforament reduït a 935 persones en un espai perimetrat de 4.500 m2 genera algunes cues que es resolen amb força fluïdesa i permeten poder mantenir les distàncies de seguretat.

Tot i que aquesta edició ha estat més curta, i que el canvi d’ubicació ha allunyat La Setmana del centre de la ciutat (de l’avinguda de la Catedral al Moll de la Fusta) les vendes han estat molt positives, s’aconsegueix una facturació  de 325.000 € en només 5 dies.

S’hi celebren prop de 180 activitats entre presentacions, converses, taules rodones, entregues de premis o activitats infantils, repartides en dos escenaris. Els itineraris literaris per Barcelona i, per primera vegada també per altres espais, són un èxit amb una ocupació pràcticament del 100% en tots ells. Per La Setmana hi passen gairebé 200 autors que signen els seus llibres i poden, després de molt temps, tornar a tenir contacte amb els seus lectors.

El 24è Premi Trajectòria s’atorga a Teresa Duran i Armengol.

Clica per veure l’espot promocional de La Setmana 2020.

Clica per veure les fotos de La Setmana 2020

Categories
La Setmana. Moll de la Fusta, Barcelona. Del 8 al 17 de setembre de 2023
This is default text for notification bar