Una Setmana plena d’aniversaris

Enguany La Setmana tindrà molts motius per a la celebració. I és que, a banda que La Setmana celebrarà el seu 40è Aniversari, algunes editorials celebraran també els seus. Serà el cas del Grup 62 que celebrarà els 60 anys, de Flaneur que en celebrarà 5, dels 20 anys d’Ara Llibres, i dels 10 de Crims.cat. Enguany també hi haurà un acte per celebrar el 40è aniversari del Quadern de El País, organitzat pel seu coordinador, Jordi Amat. A tots ells, per molts i bons anys més!

 

Grup 62, 60 anys

Grup 62 va ser creat a partir d’Edicions 62, fundada el 1962 per Max Cahner i Eulàlia Duran. Avui el grup aglutina diversos segells editotials, 16 dels quals editen en llengua catalana, com la mateixa Edicions 62, Columna Edicions, Empúries, Selecta, Proa, Destino, Pòrtic o Timun Mas.

 

Ara Llibres, 20 anys

Ara Llibres és una editorial cooperativa nascuda el 2002 a Barcelona que publica llibres de ficció i no ficció per a adults, tant en suport paper com digital. Els segells d’Ara Llibres son el mateix Ara Llibres, Amsterdam Llibres, Ara Mini, i Now Books.

Dins del seu catàleg, format actualment per més de vuit-cents títols, s’hi troben temàtiques molt diverses i adreçades a diferents perfils de lectors. Ara Llibres es defineix pel seu compromís amb els fets socials i polítics més transcendents del país i per tenir una mirada atenta en les tendències més actuals. Es proposa despertar l’esperit crític dels lectors i, alhora, oferir literatura de qualitat que contribueixi a eixamplar la base lectora dels territoris en parla catalana.

 

Crims.cat, 10 anys

Crims.cat és una col·lecció de l’editorial Alrevés i també una pàgina web dedicada a la novel·la negra en català. S’hi troben no només els títols i els autors de la col·lecció sinó també un espai dedicat al món del gènere criminal en català: ressenyes, articles de reflexió, notícies del món negre, novetats editorials, opinions suscitades i tota mena de notícies relacionades amb el món de la novel·la criminal als Països Catalans.

 

Flaneur, 5 anys

Editorial Flâneur és una editorial catalana nascuda al 2017 a Barcelona. Està especialitzada en la traducció d’obres al català. El seu catàleg compta amb El nebot de Wittgenstein de Thomas Bernhard, Thomas l’Obscur de Maurice Blanchot, Llibre de l’Hospitalitat de Edmond Jabès, entre d’altres.

 

Quadern de El País, 40 anys

Quadern és un suplement cultural en llengua catalana que publica l’edició del diari El País a Catalunya i a l’àrea de Llevant cada dijous. La publicació conté reportatges d’actualitat, una entrevista setmanal, crítiques i ressenyes de diverses disciplines. El suplement s’aconsegueix amb el diari El País a Catalunya, però també es pot consultar via web a elpais.com. Quadern es publica des dels inicis de l’edició en català de El País a l’octubre de 1982, quatre dies després d’aparèixer l’edició catalana del diari, amb els objectius “d’apostar per la informació de qualitat mantenint el rigor”, tal com es va afirmar des de la publicació en el moment de la seva remodelació l’any 2010. Els directius de llavors, asseguraven que tant l’edició i el suplement Quadern eren una aposta per un país amb dues capitals com és el cas d’Espanya amb Madrid i Barcelona.

 

La Setmana del Llibre en Català se celebrarà del 9 al 18 de setembre al Moll de la Fusta de Barcelona.

Categories
La Setmana. Moll de la Fusta, Barcelona. Del 8 al 17 de setembre de 2023
This is default text for notification bar