18è Premi Trajectòria: Carme Riera

Carme Riera Premi Trajectòria
L’escriptora Carme Riera va ser la guardonada amb el Premi Trajectòria, atorgat per la comissió organitzadora de la 32a edició de La Setmana del Llibre en Català. L’acte de lliurament se celebrà el dia 12 de setembre a la tarda a La Setmana, instal·lada a l’avinguda de la Catedral de Barcelona entre els dies 5 a 14 de setembre. El Premi Trajectòria guardona cada any una personalitat vinculada al món de la cultura catalana.
Carme Riera és catedràtica de literatura espanyola a la UAB i autora de contes i novel·les. El 1975 es va donar a conèixer amb el llibre de relats, ‘Te deix, amor, la mar com a penyora’. Ha publicat més de 30 llibres i la seva obra ha estat traduïda al castellà, grec, holandès, alemany, anglès, italià, hebreu, portuguès, romanès, francès, turc, àrab, rus, eslovè i estonià.
La seva novel·la ‘Dins el darrer blau’ (1994) va obtenir els premis Josep Pla, Crexells i la Lletra d’Or, a més del Premio Nacional de Narrativa, que per primera vegada s’atorgava a una obra en llengua catalana, i el Premi Internacional Vittorini. La novel·la ‘Cap al cel obert’ obtingué el Premi de la Crítica de Serra d’Or i Nacional de Literatura i ‘La meitat de l’ànima’ fou guardonada amb el Premi Sant Jordi (2003) i el Maria Àngels Anglada (2005).
Categories
La Setmana. Moll de la Fusta, Barcelona. Del 8 al 17 de setembre de 2023
This is default text for notification bar