La Setmana: 40 anys promovent el llibre en català
La Setmana del Llibre en català celebra enguany la 40a edició. Es diu ràpidament, però han estat quaranta anys en què, sense excepció fins i tot amb la pandèmia, s’ha celebrat un esdeveniment que va néixer amb molt pocs recursos i que, a poc a poc, ha anat creixent fins a convertir-se en l’esdeveniment més important del llibre en català, i un dels més importants de la cultura catalana tant pel nombre de visitants com d’expositors, com per les seves dimensions econòmiques i comunicatives.
La Setmana ha canviat molt de la primera edició ençà. Va néixer el 1983 organitzada per la Cambra del Llibre de Catalunya, i ara és organitzada per l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, EDITORS.CAT. Es va fer per primer cop en un “estand-botiga” a l’Estació Barcelona Sants, i ara es fa en un espai de milers de metres quadrats al Moll de la Fusta de Barcelona amb més de 300 expositors i l’organització de més de 250 activitats de tota mena… Entremig, ha passat per l’Estació de França, pel Parc de la Ciutadella, l’avinguda de la Catedral… i fins i tot per altres poblacions com Sant Cugat, Lleida, Girona… i fins i tot Nova Iork.
Explicar la història de la Setmana, els seus milers d’anècdotes i vicissituds, donaria per fer… un llibre en català! Aquesta pàgina és només un petit resum on podeu consultar cartells, imatges i dades de les diferents edicions… Un petit resum, i un gran homenatge a totes les dones i homes que, al llarg d’aquests quaranta anys han contribuït a fer créixer La Setmana i, en general, el món del llibre en català. A totes i tots, 40.000 Gràcies!!! Per molts i bons anys més!!!