21è Premi Trajectòria: Jaume Cabré

El Premi Trajectòria, que des del 1997, es lliura anualment a un professional vinculat al món de la cultura catalana que hagi destacat en la seva divulgació

El guanyador d’aquesta edició, Jaume Cabré, ha estat reconegut per la seva llarga trajectòria com a escriptor i guionista.

Els membres del jurat van decidir atorgar Premi Trajectòria 2017 a Jaume Cabré per: “l’excel•lència de la seva obra literària, la seva obra monumental i la defensa de la cultura en català”.

Jaume Cabré (Barcelona, 1947) va saltar amb força en el panorama literari internacional d’avui amb la novel·la Les veus del Pamano, i també amb les seves novel·les Fra Junoy o l’agonia dels sons, Senyoria i L’ombra de l’eunuc; també cal destacar el seu recull de contes Viatge d’hivern, l’obra de teatre Pluja seca, i els llibres d’assaig El sentit de la ficció, La matèria de l’esperit i Les incerteses. Ha escrit guions televisius i cinematogràfics. És membre de l’Institut d’Estudis Catalans i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. Aquest salt es va consolidar amb Jo confesso, la seva darrera novel·la, premiada amb el Prix Courrier International a la millor novel·la estrangera 2013 i el Premi Ciutat de Barcelona 2013 a la projecció internacional de la ciutat. És l’obra monumental que l’ha consolidat com un dels referents indiscutibles dels autors catalans contemporanis.

“Com que el nom del guardó és Premi Trajectòria, sé que compleixo un requisit essencial: fa molt de temps de tot.  Fa molt de temps que escric; molt de temps passant-ho bé quan la ploma llisca i vivint-ho com un drama quan se m’acaba la tinta de les idees. Fa més de cinquanta anys de la primera vegada, que jo recordi, que vaig escriure un text amb consciència estilística; i en fa quaranta-cinc que per primer cop vaig veure imprès un conte meu. Fa molt de temps de tot. 

Em fa molta il·lusió que se’m concedeixi el Premi Trajectòria. I més perquè em sento molt ben acompanyat pels poetes, traductors, narradors, assagistes… que l’han rebut al llarg d’aquests vint anys que fa que s’atorga. Quan sigui el moment, si no és ara, el dedicaré als llibreters que es juguen la pell muntant una llibreria que no saben si funcionarà, als editors que creen una editorial amb pocs diners i moltes ganes de poder publicar el que els vingui de gust malgrat el perill de perdre bous i esquelles. I al meu editor de Proa que, encarnat en el temps en quatre persones, fa bastant més de trenta anys que m’aguanta. I a la Margarida, amb qui encara fa més anys que formo un equip.  Moltes gràcies.”  Jaume Cabré

Откройте для себя мир азарта с вавада. Простая регистрация, удобный вход через зеркало и щедрые бонусы ждут вас. Не забудьте использовать промокоды для увеличения своих шансов на выигрыш. Присоединяйтесь к вавада казино и наслаждайтесь азартными играми. Удобный вход, быстрая регистрация и множество бонусов ждут вас. Используйте промокоды для максимальных выигрышей.
La Setmana. Passeig Lluís Companys, Barcelona. Del 20 al 29 de setembre de 2024
This is default text for notification bar