Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació
la Setmana del Llibre en Català

Facebook
Twitter
Flickr
Instagram
Premi Trajectòria
Històric

Premi Trajectòria
Premi Trajectòria

Aquest any, celebrem la 20ena edició del premi Trajectòria! Creat el 1997, premia anualment un professional de la cultura catalana que hagi destacat en la seva divulgació, i poc a poc s'ha anat convertint en un referent al país. 

Premi Trajectòria


Premi Trajectòria


Al 2016 el Premi Trajectòria ha estat atorgat a

Anna Casassas

"La reinterpretació literària, o sigui traslladar una partitura en francès o italià a l'harmonia del català, em sedueix com les veus del mar. En el fons, si em permeteu la metàfora, la traducció té quelcom de sublim i alhora rutinari (a vegades, per desgràcia també ordinari) que en més d'un sentit es pot comparar a la remor de les onades. Potser perquè, des que els humans som al món, les paraules tampoc no cessen mai d'anar i venir, d'evaporar-se i ploure." 
Celebrem aquesta 20ena edició amb una col·laboració de luxe: l'artista Jaume Plensa ha creat una obra per a la guanyadora d'aquesta edició, en l'acte de lliurament del premi, el 7 de setembre. 
Parlem de guanyadora, perquè el jurat del Premi Trajectòria l'ha concedit a la traductora Anna Casassas. Reconeguda per les seves traduccions del francès i l'italià al català, gràcies a ella hem pogut llegir en la nostra llengua autors com Umberto Eco, Claudio Magris, Georges Simenon o fins i tot "El petit príncep", de Saint-Éxupéry! Estem molt contents que el premi celebri aquest any una traductora, una figura molt important per fomentar i fer créixer la lectura en català. Moltes felicitats, Anna! Organitza La Setmana©2015
Associació d'Editors en Llengua Catalana secretaria@lasetmana.cat Tel. 93 295 60 17

La Setmana
Què és
Quan és
On és
Organitza
Informació
Contacte
Premsa
Dossier de premsa
Contacte
Convocatòries
Imatges

Premi traject├▓ria
Premi trajectòria
Històric
A qui trobaràs
Expositors
Ambaixadors
Col·laboradors